طريقة عمل المخروطة سهلة وبصيطة
Modus operandi Cone easy and simple
المخروطة هي حلوى من صعيد مصر ويقدمها الشيف محى شوقى " أبو البنات " .
المقادير :
1/2 كوب دقيق
1 كوب ماء دافئ للعجن
ذرة ملح
1/2 كوب عسل أسود
1/4 كوب سمن
الطريقة:
1) يضاف الملح إلى الدقيق ثم يعجن بالماء وتشكل عجينة جافة نوعا ما. ثم تقطع شرائط بواسطة المخرطة.
2) يغلي الماء على النار ويتم سلق العجينة مدة 1/4 ساعة .
يضاف السمن إلى العجينة وهي ساخنة ثم يضاف العسل الأسود وتقدم ساخنة.
Cone is the candy of Upper Egypt and provided by Chef erased Shawky "Abu girls."
Ingredients:
1/2 cup flour
1 cup warm water to knead
Atom salt
1/2 cup molasses
1/4 cup margarine
Method:
1) Add salt to the flour and knead the dough with water and form a somewhat dry. Then cut strips by the lathe.
2) boiling water on the fire and cook the dough is 1/4 hour period.
Add the butter to the dough while still hot, then add molasses and served hot.
صدى البلد
Modus operandi Cone easy and simple
المخروطة هي حلوى من صعيد مصر ويقدمها الشيف محى شوقى " أبو البنات " .
المقادير :
1/2 كوب دقيق
1 كوب ماء دافئ للعجن
ذرة ملح
1/2 كوب عسل أسود
1/4 كوب سمن
الطريقة:
1) يضاف الملح إلى الدقيق ثم يعجن بالماء وتشكل عجينة جافة نوعا ما. ثم تقطع شرائط بواسطة المخرطة.
2) يغلي الماء على النار ويتم سلق العجينة مدة 1/4 ساعة .
يضاف السمن إلى العجينة وهي ساخنة ثم يضاف العسل الأسود وتقدم ساخنة.
Cone is the candy of Upper Egypt and provided by Chef erased Shawky "Abu girls."
Ingredients:
1/2 cup flour
1 cup warm water to knead
Atom salt
1/2 cup molasses
1/4 cup margarine
Method:
1) Add salt to the flour and knead the dough with water and form a somewhat dry. Then cut strips by the lathe.
2) boiling water on the fire and cook the dough is 1/4 hour period.
Add the butter to the dough while still hot, then add molasses and served hot.
صدى البلد
تعليقات
إرسال تعليق